Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris

Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris

Det är ju en riktig vattendelare det här med frukt i mat, jag röstar FÖR frukt i mat! Har älskat det ända sedan barndomen. Ni vet uppväxt på ananas och kassler tiden 😉 och det verkar inte gå över med åren heller 😉 Svängde ihop en så god Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris till middagen ikväll så gillar ni nu frukt i mat så pröva, den blev såå god.

Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris
Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris
 • 1 gul lök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 3 st tsk gul curry
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 halv röd chili
 • 2 pkt kokta kikärtor
 • 0,5 dl mango chutney
 • 400 g kokosgrädde
 • 1 röd paprika
 • 2 st bananer
 • salt och peppar
 • 1 dl jordnötter
 • riven ost

Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och en halv röd chili och fräs i olja i stekpannan tillsammans med gul curry och gurkmeja. Tillsätt sedan Kokosgrädden och mango chutney och koka upp. Skär den röda paprikan i bitar och skölj kikärtorna väl. Vänd ner paprika och kikärtor i stekpannan och låt allt koka ihop några minuter så ni får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar. Häll över kikärtsröran i en gratängform och skiva sedan bananerna och tryck ner dem i gratängformen, strö jordnötterna över och toppa tillsist med riven ost. Sätt formen i ugnen och grädda gratängen på 200 grader i ca 20 minuter.

Jag serverade gratängen med Vermicelliris.

Vermicelliris

 • 4 dl basmatiris
 • 1 dl vermicelli pasta
 • 6 dl vatten
 • olja
 • salt

Tvätta basmatiriset. Krossa vermicelli pastan lätt med handen och fräs den i het olja. Tänk på att röra ofta för den bränner lätt. Häll ner riset och slå på vatten, salt och koka riset klart. Låt det stå och ånga av sig 5-10 minuter innan ni sedan serverar. Tycker det blir jätte gott med lite nudlar blandat i riset.

Fler middagstips hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

1 reaktion på ”Kikärtsgratäng med curry banan och Vermicelliris”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny