Fläskfilégryta med bacon och krossad vitlökspotatis

Fläskfilégryta med bacon och krossad vitlökspotatis

Ikväll åt vi en så himla god Fläskfilégryta med bacon och krossad vitlökspotatis så jag bara måste ge er receptet. Inte mycket som muntrar upp i dessa dystra Corona tider. Men en god middag är ialla fall en bit på vägen. Ta hand om er där ute och ring eller messa dem ni inte kan eller får träffa nu. Tipsa om ett gott recept eller varför inte, ät middag tillsammans via Skype eller facetime. Vi får helt enkelt lära oss att umgås på nya sätt. Lära oss av tonåringarna kanske som redan kan den där biten 😉 Det har ju hänt tidagare hos oss att nån kusin eller klasskompis varit med på ipaden under middagen förrut och då med två irriterade föräldrar som tyckte det var dags att lägga undan den. Nu är tiden kanske inne att tänka om lite där… 😉

Fläskfilégryta med bacon och krossad vitlökspotatis
Fläskfilégryta med bacon och krossad vitlökspotatis

Fläskfilégryta med bacon

 • 800 g fläskfilé
 • 2 pkt bacon
 • 1 gul lök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 msk kalvfond
 • 2 tsk gochujang
 • 2 dl creme fraiche
 • 3 dl grädde
 • Salt och peppar
 • Japansk Soja
 • Gräslök

Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Bryn dem i stekpanna hastigt runt om och ta upp och lägg åt sidan. Skär bacon i strimlor och fräs det tillsammans med hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt sedan tomatpurén till baconfräset och stek någon minut till. Sedan tillsätter ni dijonsenap, kalvfond, gochujang, grädde och creme fraiche och kokar upp. Lägg sedan ner fläskfilén och låt grytan koka ihop i ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, japansk soja och gräslök.

Fläskfilégryta med bacon

Krossad Vitlökspotatis

 • 9oo g potatis
 • 50 g smör
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 msk franska örter
 • 1 dl riven parmesan
 • Flingsalt
 • Färsk timjan

Koka potatisen med skalet på i ca 15 minuter låt sedan potatisen svalna något. Smält smöret och blanda med pressade vitlöksklyftor och franska örter. Lägg över potatisen i en ugnsform och tryck till potatisarna med tex baksidan på en stekspade så de krossas lite. Ringla ört och vitlökssmöret över potatisen och toppa sedan med flingsalt och riven parmesan.

Grädda sedan av potatisen i ugnen på 225 grader ca 25 minuter. Toppa potatisarna med färsk timjan vid serveringen!

Krossad Vitlökspotatis
Krossad Vitlökspotatis

Servera fläskfilégrytan och den krossade vitlökspotatisen tillsammans med en blandsallad.

Mumsig söndagsmiddag va? Japp här är det matkoma delux 😉

Fler middagstips finner ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny