Blåbärsbullar med vit choklad

Blåbärsbullar med vit choklad

Finns det någonting bättre än doften av nybakta bullar? Idag blev det ett gäng härliga Blåbärsbullar med vit choklad. Gott och kul med någonting annat ibland än de klassiska kanelbullarna även om en riktigt god kanelbulle sitter fint de också 😉

Blåbärsbullar med vit choklad
Blåbärsbullar med vit choklad
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 13-14 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken med jästen och rör så jästen smälter. Tillsätt kardemumma, socker, ägg, vaniljsocker och salt. Vänd sedan ner det rumsvarma smöret och sist mjölet, lite i taget medan du knådar ihop degen. Använd gärna en degblandare.

Låt degen jäsa ca 40 min. Gör under tiden fyllningen.

Blåbärsfyllning

  • 2 dl blåbärssylt
  • 100 g smör
  • 150 g mandelmassa

Mixa ihop ingredienserna i en matberedare eller med en stavmixer.

Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut blåbärsfyllningen och rulla sedan ihop den och skär centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar eller i en muffinsplåt som jag använde denna gång då jäser bullarna sig lite högre.

Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.

Grädda sedan bullarna i 10-12 minuter i ugnen på 225 grader och direkt när de kommer ut penslar du dem med sockerlag och strör på pärlsocker.

Sockerlag

  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Värm upp vatten och socker i en kastrull så sockret löser sig, låt svalna

När bullarna kallnat så är det dags att garnera dem med lite choklad.

  • 100 g vit choklad
  • 1,5 tsk blåbärspulver

Smält den vita chokladen över vattenbad och rör ner blåbärspulvret. Ringla sedan chokladen över bullarna och låt sedan chokladen stelna.

Nu är det bara att brygga lite kaffe och ta med en blåbärsbulle och gå ut i vårsolen och njuta lite!

Fler fikatips hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

2 reaktioner på ”Blåbärsbullar med vit choklad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny