Barncancer

18 Mars, då barncancer blev verkligt

Dagens datum, 18 Mars, då barncancer blev verkligt…. 18 Mars är ett datum som kommer följa mig och min familj som en mörk mardröm genom resten av livet. Det är datumet då precis hela vårat liv, hela våran värld rasade sönder och samman fullständigt. När livet plötsligt fick en helt annan mening och tidigare bekymmer helt plötsligt kändes så små och fullkomligt oviktiga. Varje år sköljs minnena lixom över en vare sig man vill eller inte, en obehagskänsla man inte riktigt kan stoppa eller skaka av sig.

18 Mars då barncancer blev verkligt

I år är det 11 år sedan. Det har jag väldigt svårt att förstå? Minnena och känslorna är fortfarande så tunga att det fortfarande är svårt att andas vid bara tanken på den tiden. Vi skulle ju vara så lyckliga. Livet hade bara börjat och vi var så lyckligt lottade med tre friska barn i familjen. Plötsligt blir den allra minsta svårt sjuk i cancer. Cancer? Det händer bara inte…. Det är bara gamla människor som får cancer. Inte småtjejer på 1,5 år? Det där läkarsamtalet den 18 mars 2008 minns jag egentligen bara små delar av. Jag hörde att provsvaren kommit och inte var bra, ordet tumör ekade i huvudet och innebörden av det gick inte att ta in. Minns att jag ramlade ihop på golvet i köket med luren tryckt hårt mot örat. Hörde någon som pratade i andra änden men uppfattade bara små fragment av vad som sades. 18 Mars, då barncancer blev verkligt. De kommande veckorna är än idag fortfarande en enda stor dimma innan chocken och sedan ilskan som kom efteråt sedan lade sig och någon helt obegripligt och stark kraft ryckte tag i mig och sa nu jävlar reser du dig upp och kämpar vi för ska vi klara det här.

Det gjorde vi också men det var inte lätt och oddsen vi fick gjorde att man bara ville kräkas rakt ut av rädsla och ren och skär skräck. Det var en riktig vidrig tid helt enkelt, kan inte förklara det på något annat sätt. Men vi har en överlevare i familjen. Våran hjälte och hon är värd att hyllas idag och alla andra dagar på året.

Jag älskar dig Tilde!

https://www.matbubblan.se/2020/02/15/internationella-barncancerdagen/

https://www.barncancerfonden.se/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny