Kokosdrömmar med lime och mörk choklad

Kokosdrömmar med lime och mörk choklad

Bakade även ett gäng så himla goda Kokosdrömmar med lime och mörk choklad. Småkakor är ju bara såå gott. Jag har ju dessutom även en väldigt kakförtjust tonåring i huset så han är ju väldigt tacksam när det är just småkakor mamman får dille på att baka 😉

Kokosdrömmar med lime och mörk choklad
  • 5o g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g kokosolja
  • 1 lime
  • 1,5 dl rostad kokos
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk hjortronsalt
  • mörk choklad
  • rivet limeskal

Rosta kokosflingarna lite i stekpanna de ska bli lite gyllenbruna. Vispa sedan det rumsvarma smöret med socker och vaniljsocker med elvisp tills du får en krämig smet. Vispa ner kokosoljan. Blanda mjölet med hjortronsaltet och vänd ner i smeten. Tillsätt den rostade kokosen och riv ner skalet från limen och pressa ner lime juice från ena halvan. knåda ihop till en smidig deg. Rulla små kulor av degen och lägg med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda sedan i ugnen på 150 grader varmluft i ca 10-12 minuter.

Ta ut kakorna och låt dem svalna. Garnera dem sedan med smält mörk choklad och rivet limeskal.

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny