Leopardkakor

Leopardkakor

Alltså dessa coola leopardkakor bara måste ni testa att baka. De var så roliga att göra. Såg en bild i flödet på instagram hos http://fikamedhanna.nu/ och var bara tvungen att testa om det fungerade. Jag har använt precis samma tillvägagångsätt men gjort om receptet lite. Dom blev både grymt goda och så himla coola. Bästa och mest spännande momentet var ju när det var dags att skära i degrullen för att se om det verkligen blev ett snyggt leopard mönster och minsann det blev det verkligen. Så sätt igång och baka lite coola leopardkakor nu ni också. De kommer göra succé på varje fikabord.

Leopardkakor
Leopardkakor
  • 300 g vetemjöl
  • 180 g rumsvarmt smör
  • 100 g strösocker
  • 50 g muscavadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 msk oboy
  • 1,5 msk kakao

Vispa ihop det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker, muscavadosocker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd ner i smör och socker blandningen. Tillsätt ägget sist och knåda ihop degen.

Dela degen i tre delar, en av degarna ska vara aningen större än de andra två. Lägg undan den stora degen.

En av de små degarna tillsätter du 1 msk oboy till och knådar in ordentligt så den får en ljusbrun fin färg. Lägg den åt sidan och fortsätt med den andra degen den knådar du in 1,5 msk kakao i så den får en riktigt fin mörkbrun färg om degen känns lite torr så tillsätt några droppar vatten bara och knåda in i degen. Nu har du tre degar i tre olika färger och kan börja göra det roliga 🙂

Dela varje deg i sex lika stora bitar. Börja med den ljusbruna. forma varje del till sex st rullar ca 8-10 cm långa

Gör nu likadant med den mörkbruna degen men de rullarna kavlar du ut så de passar att klä in den ljusbruna rullen i.

Jag arbetade ovanpå en bit plastfolie när jag kavlade vilket gjorde det mycket enklare att både kavla och rulla ihop senare så det är ett hett tips, fram med plastfolien!

Lägg den ljusbruna rullen ovanpå den utkavlade mörkbruna rullen och rulla försiktigt ihop rullen, den ska inte täckas helt utan det ska bli ett lite mellarum så man skymtar den ljusbruna rullen. Gör nu likadant med alla rullarna.

Nu är det dags att kavla ut den allra ljusaste degen, så gör på precis samma sätt men denna gång ska rullarna kläs in helt.

Leopardkakor

När du fått ihop alla sex rullarna så lägger du dom på en lagom stor bit plastfolie och staplar dom ovanpå varandra till en stor rulle!

Klä in rullen i plastfoliebiten tryck till och rulla ut den en bit så den formar sig till en fin jämn rulle. Lägg rullen i kylskåpet ca 1 timme så den blir riktigt kall och det går att skära fina bitar av.

Ta ut rullen från kylen och skär ca 1 cm tjocka kakor av rullen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.

Leopardkakor
Leopardkakor

Så himla häftiga kakor och de var verkligen inte ens krångliga att baka.

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

4 reaktioner på ”Leopardkakor”

  1. Pingback: Jordnötskakor med choklad - Matbubblan - småkakor

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny