Denna tårta måste ni göra om ni gillar den frysta varianten av Daimtårta som Almondy har. Den smakar typ så fast såå mycket krämigare och godare 😉
https://www.almondy.com/sv/konsument/tartor/mandeltarta-med-daim-400g

Mandelbotten
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl brunt farinsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 100 g mandelmjöl
- 125 g smält smör
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker lätt för hand. Tillsätt de övriga ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Grädda mandelbottnen i mitten av ugnen på 175 grader i 25 minuter. Låt formen svalna i kylen. Den ska vara riktigt kall när du häller på choklad ganachen.
Choklad ganache
- 200 g Marabou daim
- 2 dl vispgrädde
- 25 g smör
- Daimkulor
- Flingsalt
- Vispgrädde
- Riven choklad
Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Värm grädden och slå den sedan över skålen med hackad choklad och smör. Låt stå 5-6 minuter innan du försiktigt rör ihop ganachen. Låt skålen sedan stå framme i rumstemperatur nån timme så tjocknar krämen lite. När bottnen är riktigt kall så brer du sedan ganachen över. Ställ tårtan i kylen ett par timmar sedan strör du över daimkulor och toppar med flingsalt.
Vid servering så spritsar du lite grädde runt om och toppar med riven choklad
