Daimtårta

Daimtårta

Denna tårta måste ni göra om ni gillar den frysta varianten av Daimtårta som Almondy har. Den smakar typ så fast såå mycket krämigare och godare 😉

https://www.almondy.com/sv/konsument/tartor/mandeltarta-med-daim-400g

Daimtårta
Daimtårta

Mandelbotten

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g mandelmjöl
  • 125 g smält smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker lätt för hand. Tillsätt de övriga ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Grädda mandelbottnen i mitten av ugnen på 175 grader i 25 minuter. Låt formen svalna i kylen. Den ska vara riktigt kall när du häller på choklad ganachen.

Choklad ganache

  • 200 g Marabou daim
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Daimkulor
  • Flingsalt
  • Vispgrädde
  • Riven choklad

Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Värm grädden och slå den sedan över skålen med hackad choklad och smör. Låt stå 5-6 minuter innan du försiktigt rör ihop ganachen. Låt skålen sedan stå framme i rumstemperatur nån timme så tjocknar krämen lite. När bottnen är riktigt kall så brer du sedan ganachen över. Ställ tårtan i kylen ett par timmar sedan strör du över daimkulor och toppar med flingsalt.

Vid servering så spritsar du lite grädde runt om och toppar med riven choklad

Daimtårta
Daimtårta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny