Italiensk Tomatsoppa med färsk pasta

Här får ni ett recept på en supersnabb vardagsrätt. Byter ni dessutom ut kycklingfonden mot en grönsaksfond så får ni den hel vegetarisk om ni vill det. En Italiensk tomatsoppa med färsk pasta. Denna är toppen god och ni behöver inte ägna många minuter vid spisen en stressig vardag. Glöm inte att toppa med sjuka mängder parmesan, jag ÄLSKAR parmesan 😉

Italiensk Tomatsoppa med färsk pasta
Italiensk Tomatsoppa med färsk pasta

4 portioner

  • 1 st gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g hackade soltorkade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 dl grädde
  • 4 msk hackad färsk basilika

2 frp Färsk ostfylld pasta

Fräs lök och vitlök i lite olivolja. Häll på vatten , krossade tomater, kycklingfond, soltorkade tomater, honung, och italiensk salladskrydda . Koka ihop och låt småputtra ca 15-20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädden och färsk basilika och låt koka upp lägg ner den färska pastan och låt den koka ett par minuter tills pastan är klar.

Häll upp soppan i skålar och servera med massa parmesan och färsk basilika.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny