Belugabolognese

Så god vegetarisk bolognese. Älskar verkligen belugalinser, super goda och de håller formen och kokar inte sönder så himla lätt. De kan nog vara min absoluta favorit lins faktiskt. Här får ni ett riktigt gott recept på en Belugabolognese så testa att byta ut köttfärsen mot dessa härliga linser nästa gång bolognese står på menyn.

Belugabolognese
Belugabolognese
 • 400g pasta

 • 1 st gul lök
 • 2 st pressade vitlöksklyftor
 • 1 st finriven morot
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 msk olivolja
 • 2 dl belugalinser
 • 400g passerade tomater
 • 2 msk balsamvinäger
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 dl vatten
 • 2 tsk oregano
 • 2 tsk basilika
 • 1/2 dl chilisås
 • salt och grovmalen svartpeppar

Fräs löken och vitlöken i olivoljan. Lägg ner den finrivna moroten och låt den fräsa med en stund. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut till. Häll sedan på de passerade tomaterna, vatten, balsamvinäger, creme fraiche, chilisås och kryddor. Låt småputtra i grytan under lock i ca 25 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.Servera med nykokt pasta, riven ost (jag hade parmesan) och lite finhackad persilja.

En jätte smarrig vegetarisk vardagsrätt som brukar gå hem hos de flesta. Brukar laga denna till barnen på jobbet och den har blivit en riktig favorit hos oss. Prova!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny