Grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök

Grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök
Grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök

Burgare kan man ju hitta på i miljontals olika varianter, hur gott som helst med bröd och kött eller som här bröd och icke kött, haha. En burgare behöver ju faktiskt inte alltid se ut som den traditionella vi ätit i mååånga år och är vana med. Testa att vidga vyerna lite, det finns så mycket gröna rätter att upptäcka och en burgare är även ett perfekt sätt att få små skeptiska barn att bli nyfikna. Dom känner igen själva rätten och vågar säkert smaka och bli positivt överraskade. Säkert många av oss vuxna också. Så ät mer grönt det gör nytta både för hälsan och klimatet.Nu ska ni alltså få ett recept på en vegetarisk burgare ni måste testa. Jag älskar ju som ni kanske redan har märkt asiatiska smaker och väldigt många av mina recept har en liten touch från det asiatiska köket. Så jag slängde ju självklart in lite sådana smaker även i denna härliga och fräscha vegoburgare med en bas på kikärtor. Här har ni den en grym grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök.

Grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök

 • 1 frp kokta kikärtor
 • 150 g broccoli
 • 150 g blomkål
 • 1 finriven morot
 • 1,5 dl panko
 • 2 ägg
 • 1 dl vetemjöl
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 1 tsk paprikapulver
 • 3 msk hackad persilja
 • salt och peppar
 • 100 g fetaost
 • Panko att panera burgarna i

Häll av spadet från kikärtorna och mixa dem med en stavmixer. Finhacka broccolin och blomkålen och lägg ner i skålen med de mixade kikärtorna. Tillsätt finriven morot, panko, ägg, vitlök, paprikapulver, persilja, salt och peppar. Blanda allting till en smet, blir den för lös så tillsätt lite mera vetemjöl, smula sedan fetaosten och vänd försiktigt in den burgarsmeten. Låt sedan allting svälla i ca 15-20 minuter

Forma sedan biffar av smeten och vänd dem i panko. Stek dem sedan några minuter på varje sida i rapsolja i stekpanna.

Gochujangmayo

 • 2 dl majonnäs
 • 2 tsk gochujang
 • hackad färsk koriander

Blanda alla ingredienser till en härlig mayo.

Picklad rödlök

 • 2 rödlökar
 • 1 dl socker
 • 1/2 dl ättika (12%)
 • 2 dl vatten
 • 1 krm salt

Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Lägg löken i en skål. Koka upp socker, ättika, vatten och salt i en kastrull. Dra av från värmen och slå den varma lagen över rödlöken och låt svalna.

Servera burgaren i hamburgerbröd med salladsblad, gochujangmayon, picklad rödlök och kanske lite extra koriander, det kan aldrig bli för mycket koriander 😉 Gott att servera lite pommes eller potatisklyftor till och doppa i gochujangmayon så gör lite extra mayo den är försvinnande god hörrni 😉

2 reaktioner på ”Grönsaksburgare med gochujangmayo och picklad rödlök”

 1. Pingback: Färsk chorizo srirashamayo och picklad rödlök - Matbubblan

 2. Pingback: Asiatiska morotsbiffar med gochujang dipp - Matbubblan - Vegetariskt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny