Teriyakimarinerad fläskfilé med jasminris och salladslök

Här har ni en riktig favorit som jag tror går hem hos de flesta även de yngre lite kräsnare små stjärnorna 😉 Ris och kött i en god sås inte så mycket krusiduller över det hela men väldigt härliga smaker. En jätte god teriyakimarinerad fläskfilé som jag serverade tillsammans med ett gott jasminris.

Teriyakimarinerad fläskfilé med jasminris och salladslök
Teriyakimarinerad fläskfilé
 • 600 g fläskfilé
 • 1 dl teriyakisås
 • 2 msk rostade sesamfrön
 • 0,5 dl japansk soja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk riven ingefära
 • 1/2 röd chili
 • salt, peppar
 • Jasminris
 • salladslök
 • rostade sesamfrön

Börja med att göra marinaden. Hacka chilin och pressa vitlöksklyftan. Lägg ner det i en bunke. Häll ner teriyakisåsen, den japanska sojan, sesamfrön, och riven ingefära och smaksätt med lite salt och peppar.

Putsa fläskfilén och lägg ner den i marinaden och vänd runt. Ställ den kallt ett par timmar alternativt under natten.

Ta fram den marinerade fläskfilén från kylen, ta upp den ur marinaden och bryn den hastigt runt om i lite smör i stekpannan. Lägg över den i en ugnsform. Häll över marinaden från bunken över köttet och sätt i fläskfilén i ugnen på 150 grader i ca 25-30 minuter. Använd en stektermometer fläskfilén är klar vid 70 grader. Ta upp den från formen och låt den sedan vila i ca 10 minuter innlindad i aluminiumfolie.

Skiva upp fläskfilén och lägg den sedan på ett fint fat, häll över såsen/marinaden från formen över filén och toppa med skivad salladslök, strö över lite rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ett gott jasminris.

Teriyakisås är en japansk sås, en väldigt söt sojasås som är enkelt att göra själv om man inte vill köpa färdig.

https://www.ica.se/recept/teriyakisas-721058/

Så se till att testa denna! Kanske nästa gång ni har middagsgäster med kräsna småttingar? Kanske imponerar ni även på dem och slipper laga någon anpassad barnmeny så alla blir nöjda och glada.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny