Marinerade räkor gochujangmayo och friterat rispapper

Nu ska ni få ett super recept på ett av mina favorit tilltugg. Marinerade räkor med gochujangmayo och friterat rispapper. Ni hör ju hur det låter! Magiskt gott. Älskar sådana här typer av tilltugg. Asiatiska smaker och väldigt enkla att göra. Tar bara några få minuter att svänga ihop om man förbereder lite som att veva ihop mayon, marinera räkorna och fritera rispappret. Perfekt när man har gäster då kan man bara montera ihop dom precis innan de hungriga middagsgästerna ramlar in.

Marinerade räkor med gochujangmayo och friterat rispapper
Marinerade räkor med gochujangmayo och friterat rispapper
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 hackad röd chili
  • Färsk hackad koriander
  • flingsalt
  • rispapper
  • rapsolja

Pressa limen i en skål och blanda limejuicen tillsammans med sesamolja, hackad chili, koriander och en nypa flingsalt. Lägg ner de handskalade räkorna och vänd runt de i marinaden. Ställ skålen kallt.

Klipp varje rispapper i fyra delar och fritera dem i några sekunder i het rapsolja i en stekpanna. Låt ris chipsen rinna av på hushållspapper.

Gochujangmayo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk gochujang

Denna gången gick jag på snabbvarianten med en färdigköpt majonnäs det blir ju naturligtvis ännu snäppet godare om ni vill gör eran egen. Blanda ihop gochujangen med majonnäs och lägg över mayon i en spritspåse.

Hit kan ni alltså förbereda sen är det bara att montera ihop allt strax innan servering. Då lägger ni ut friterat rispapper på ett fint fat eller bricka, lägger på de marinerade räkorna och toppar med en klick av gochujangmayon och färsk koriander.

Naturligtvis får ni inte heller glömma att öppna erat favorit bubbel till detta tilltugget 😉

Gochujang är verkligen någonting ni bara måste införskaffa har helt fått dille på det just nu och vill dunkaner det typ allt, haha. Ni som inte är bekant med det så är det helt enkelt en fermenterad Koreansk chilipasta. Ni hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker eller alternativt butiker med asiatiska livsmedel eller webbutiker som t ex här:

https://www.kryddlandet.se/smaksattare/koreansk-chilipasta-gochujang/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny