Glasstårta med oreo och hallon

Glasstårta med oreo och hallon

Denna söndag bjuder jag på en härlig glasstårta till söndagsfikat. Gillar ni glass, oreokakor och hallon? Då kommer ni älska detta recept på min härliga glasstårta med just de ingredienserna. En glasstårta med oreo och hallon och här kommer det bästa av allt, ni behöver inte ens använda en glassmaskin! Bra va? Så nu snickrar vi ihop en glasstårta och imponerar på våra fikagäster tycker jag 🙂

Glasstårta med oreo och hallon
Glasstårta med oreo och hallon

Hallonglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g hallon, frysta eller färska
  • 1/2 burk kondenserad sötat mjölk

Tina hallonen om du använder frysta. Använd en stavmixer och mixa hallonen. Passera sedan bort alla kärnor. Häll ner 1/2 burk kondenserad sötat mjölk i en bunke och blanda ner hallonen i mjölken. Vispa grädden toppig och vänd sedan försiktigt ner den i mjölk och hallon smeten. Fodra en rund springform med bakplåtspapper och bred ut glass smeten i botten på formen och ställ in den i frysen medans du gör nästa lager.

Oreoglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 burk kondenserad sötad mjölk
  • 1 pkt oreokakor

Krossa kakorna med händerna eller använd en mixer men var snabb för det får inte bli bara smulor, vi vill ha lite kakbitar i glassen 😉 Vispa grädden toppig och vänd ner den kondenserade mjölken försiktigt. Vänd till sist ner de krossade kakorna. Ta fram formen ur frysen och häll oreoglassen över hallonglassen och bred ut försiktigt.

Topping

  • Mini oreokakor
  • frystorkade hallon
  • chokladsås

Nu är det dags att toppa glasstårtan. Stick ner små söta oreokakor lite försiktigt i tårtan och strö sedan ut frystorkade hallon över hela tårtan. Avsluta med att försiktigt ringla lite härlig chokladsås över hela mästerverket. Ställ sedan in glasstårtan frysen och låt den stå minst 4-5 timmar men gärna över natten. Ta sedan fram och låt den tina en stund innan du bjuder dina gäster på den.

Glasstårta med oreo och hallon

1 reaktion på ”Glasstårta med oreo och hallon”

  1. Pingback: Glasstårta med maräng jordgubb rabarber och vit choklad - Matbubblan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny