Alkoholfri Pimms

Fredagsdrinken denna vecka fick bli en variant av den brittiska klassikern Pimms. Jag blandade en alkoholfri variant av denna läskande drink så även tonåringarna fick varsin. Den fick bra betyg. En stressad fotbolls spelande tonåring som skule iväg på fredagsträning ställde till och med in resterna av sin drink i kylen så den hugger han nog törstande när han är hemma igen 😉 Den här måste ni göra till sommaren så se till att spara receptet. Tänk er en läskande alkoholfri Pimms på en picknickfilt ute i sommarvärmen.

Alkoholfri Pimms

  • 6 dl lemonad
  • 5 dl cola
  • 5 dl ginger ale
  • 1 pressad citron
  • 1 pressad apelsin
  • frukt tex äpple, lime och citron
  • färsk mynta
  • is
Alkoholfri Pimms
Alkoholfri Pimms

Blanda alla ingredienser utom frukten, myntan och isen i en stor kanna. Skiva frukten och lägg ner i kannan tillsammans med is och mynta. Preppa även några snygga glas med frukt, is och mynta och häll upp eran alkoholfria pimms och njut och låtsas att ni ligger på den där picknickfilten i värmen.

Egentligen är det ju denna man använder till en riktig Pimms

https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/pimms-no-1-841601

Så min variant är väll kanske inte alls en Pimms egentligen, men ändå. Den är inte mindre god och läskande för det, testa!

Fredag idag och veckans bästa dag. Älskar fredagar här ska vi bara ha en mysig hemmakväll, laga lite god mat, ta ett gott glas rött, umgås och prata ikapp veckan och bara vara. Fredag innebär ju såklart som ni vet fredagsblommorna från maken, älskart! Min man alltså.

Alkoholfri Pimms

Så nu kan helgen starta, jag är så redo. Har egentligen inga stora planer mer än en lång välbehövlig sovmorgon typ. Har varit lite krasslig de senaste dagarna så denna lugna helg är så välkommen nu. Obokade helger är bara så skönt även om jag tycker om att ha mycket runomkring som sker så är oplanerade helger skönt i bland, stanna upp och landa lite bara göra det man känner för. Tonåringarna går ju även på sportlov idag så det får vi väll fira in lite extra med god mat ikväll.

Vad ska ni göra i helgen?

Kram på er.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny