Kategorier

Viltfärsbiffar i gräddsås

Såå goda viltfärsbiffar. Dessa är smaksatta med lite konjak och har fått puttra i en härlig gräddsås med viltfond och svartvinbärsgelé. Jag serverade med rostad morot och potatisklyftor men funkar lika bra med potatismos eller kokt potatis. Ta det ni gillar bäst.

Viltfärsbiffar i stekpanna med lingon och persilja.
Viltfärsbiffar

Viltfärsbiffar

  • 500g viltfärs ( jag använde älgfärs)
  • 1 st riven gul lök
  • 1 msk viltfond
  • 2 tsk viltkrydda
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk konjak
  • 2 ägg
  • Salt och peppar

Gräddsås

  • 4 dl grädde
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk viltkrydda
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena
  • Lingon
  • Persilja

Blanda viltfärsen med de övriga ingredienserna och låt smeten svälla i minst tio minuter. Forma biffar och stek de i panna, 3-4 minuter på varje sida. Ta upp dem och lägg åt sidan.
Häll ner 1 dl vatten i stekpannan du använt till viltfärsbiffarna och vispa runt lite. Slå på grädden och de övriga ingredienserna till såsen och låt den koka ihop. Red av med lite maizena.

Lägg ner biffarna i såsen och låt dem puttra några minuter. Strö över lingon och persilja över pannan, servera med valfritt tillbehör. Snyggt, enkelt och väldigt, väldigt gott.

Viltfärsbiffar
Tags:,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.