Kategorier

Stekt torskrygg med potatis och blomkålspuré, brynt citronsmör och kantareller

Torskrygg bjöds det på hemma hos oss i söndags. Med de allra bästa tillbehören som kantareller och brynt smör. Så himla gott. Här har ni receptet.

Stekt torskrygg med potatis och blomkålspuré brynt citronsmör och kantareller

Potatis och blomkålspuré

  • 9oo g potatis
  • 300 g blomkål
  • 3 dl grädde
  • 50g smör
  • salt, peppar

Skala och koka potatisen, tillsätt blomkålen de tio sista minuterna, häll av och pressa potatis och blomkål. Montera ner smör och grädde och vispa luftigt med en elvisp, smaka av med salt och peppar.

Torskrygg

  • 600 g torskrygg
  • smör att steka i
  • salt, peppar

Salta och peppra torskryggen runt om. Stek i panna i rikligt med smör.

  • 150 g Kantareller

Stek kantarellerna hårt i smör i stekpanna.

Brynt citronsmör

  • 200g smör
  • 2 msk pressad citron

Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det får en nötig doft. Använder ni termometer så är smöret perfekt brynt vid 125°. Ta av från plattan och vispa ner den pressade citronen.

Tags:,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.