Kategorier

Gratinerade havskräftor med vitlök citron och persilja

I fredags på alla hjärtansdag frossade vi i lite skaldjur. Det är ju bara så himla gott. Vi startade med lite fina ostron och en klassisk liten vinägrett med rödvinsvinäger och schalottenlök. Självklart blev det ju champagne till dem, det hör ju liksom till. Speciellt på alla hjärtansdag och allt. Sedan kämpade vi på med lite gratinerade havskräftor med vitlök citron och persilja, stackars oss 😉

Alltså dessa måste ni göra!

Gratinerade havskräftor med vitlök, citron och persilja

  • 1 kg havskräftor
  • 200 g smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron (rivet skal+saft)
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackad persilja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
Gratinerade havskräftor med vitlök, citron och persilja

Dela havskräftorna på längden och lägg dem med skal sidan nedåt i en ugnsform. Vispa smöret med de övriga ingredienserna och bred ut över kräftorna. Ställ in formen i ugnen på grillfunktionen 250 grader i 4-5 minuter. Servera med ett gott bröd till som ni doppar i det smälta smöret..

Såå magiskt gott. Ännu mera gott bubbel till är ett måste 😉 Behöver absolut inte vara just champagne går ju mins lika bra med t ex en Prosecco eller Cava. Ta ditt favorit bubbel helt enkelt.

Våran alla hjärtansdag middag avslutade vi såklart med en god dessert. I år blev det en brownietårta med hallonmousse, dumlefluff och nougat. Ni hittar receptet här.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.