Kategorier

Cupcakes med citron, vit choklad och hallonkompott

Cupcakes med citron vit choklad och hallonkompott

12 st

Cupcakes

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 citron (rivet skal+saft)
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vita chokladknappar

Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills du har en krämig smet. Tillsätt citron och yoghurt och vispa snabbt ihop det. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Sist vänder du ner chokladen i smeten.

Häll upp smeten i 12 st muffinsformar och grädda i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.

Låt muffinsen svalna.

Hallonkompott

  • 150 g frysta hallon
  • 1 msk pressad lime
  • 0,5 dl gelésocker
  • 0,5 dl vatten

Koka ihop alla ingredienserna och låt småkoka i 2 minuter. Låt svalna.

Gröp ur ett hål ur varje muffins och fyll med hallonkompotten.

Frosting

  • 300 g philadelphiaost
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • röd karamellfärg

Vispa ihop Philadelphiaosten med smöret och tillsätt några droppar karamellfärg. Sikta ner florsockret och vispa snabbt ihop till en krämig frosting.

Spritsa dina cupcakes och dekorera dem. Jag använde frystorkade hallon och pärlströssel.

Så himla smarriga, riktigt prinsessfika minsann. Jag bjöd de nyblivna föräldrarna Fia och Daniel på dessa när de var här igår och visade upp livets alldeles nya lilla guldkorn, deras dotter Tindra.

Så himla mysigt med lite bebisgos till söndasfikat. Sötisen sov mest hela tiden dock, precis som de ska de små. Tänk att våra egna faktiskt varit sådär små.. Nu har de vuxit upp och fått skägg och håriga ben typ haha. Och minstingen har gått och blivit en riktig tonårs Queen som nu ska lära lilla Tindra allt om livet;-)

Livet alltså, livet!

Kram på er

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.