Brownietårta med hallonmousse dumlefluff och nougat. Ni hör ju bara på namnet hur gott det här är.
Browniebotten
- 150g smör
- 250g mörk choklad
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
Smält smöret tillsammans med chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten och vänd ner chokladen. Fodra en springform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugn på 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna.
Hallonmousse
- 225 g frysta hallon
- 1 dl gelésocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
Tina hallonen, mixa dem. Passera genom en sil till en slät puré. Koka upp hallonpurén med gelésockret. Ta av från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna och vispa sedan grädden. Rör ner den avsvalnade purén i grädden. Bred hallonmoussen över brownien och låt den stå i kylen 4 timmar.
Dumlefluff
- 220g dumlekolor
- 2 dl vispgrädde
Skär dumlen i mindre bitar och smält den tillsammans med grädden över vattenbad. Ställ kallt i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Vispa upp dumlefluffen och lägg över i en spritspåse och dekorera tårtan.
- 2 st dubbelnougat
Använd t ex en osthyvel och hyvla remsor av nougaten som du sen toppar tårtan med.
https://www.marabou.se/produkter/dubbel-nougat?p=6320&r=3242