Mörk chokladpannacotta med havssalt och rostade hasselnötter

Alla hjärtans dag dessert

Man brukar säga att en middag utan dessert är som kärlek utan kyssar, håller ni med? 😉

Får jag fresta med denna lilla goding som avslutning på fredagens alla hjärtans dag middag?

5 dl vispgrädde

1 dl gelésocker

1 tsk vaniljsocker

100g mörk choklad, hackad

1 nypa flingsalt

50g hasselnötter

jordgubbar

Koka upp grädden, tillsätt gelésocker och vaniljsocker

Dra av kastrullen från plattan och rör i den hackade chokladen och tillsätt en nypa flingsalt.

Häll upp pannacottan i glas och ställ kallt i minst 4 timmar

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar släppa. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Hacka upp nötterna och strö de över pannacottan

Dekorera glasen med jordgubbar

Avsluta med att strö lite, flingsalt över glaset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny