
4 portioner
500g fryst grönkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
8 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong
2 dl kokosgädde
1 msk pressad lime
salt, peppar
Hacka löken och fräs den i lite smör. Tillsätt grönkålen, Pressad vitlök, vatten och buljong. Koka upp och låt puttra ca 10 minuter på spisen. Mixa soppan med en mixerstav och tillsätt sedan kokosgrädden. Låt koka upp.
Smaka av med lime, salt och peppar.
Räkspett

16 st vannamaeiräkor
1/2 chili, finhackad
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 msk olivolja
1 pressad lime
persilja
salt
Blanda alla ingredienser till en marinad till räkorna, lägg ner räkorna och ställ kallt en stund.
Trä räkorna på spett och grilla de hastigt eller vänd dem i stekpanna. Servera till soppan.
Vitlöksbröd

Gjorde även ett snabbt vitlöksbröd till soppan.
1 baguette
50g smör
2 vitlöksklyftor pressade
hackad persilja
salt
Blanda smör, vitlök, persilja och salt.
Skiva baguetten, bred vitlökssmöret på brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 200 grader ca 6-7 minuter