Får jag bjuda på en liten smarrig kaka till söndagsfikat?
En härlig långpannekaka med smak av lime och kokos.
200g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5dl mjölk
2 msk pressad lime + rivet skal
Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och rivet limeskal+ saft
Häll smeten i en bakplåtsklädd form 20X30cm.
Grädda i ugn på 175°C i ca 30 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna.
Rosa glasyr
50g smör
3 dl florsocker
1 lime rivet skal + saft
150g philadelphia
röd karamellfärg
kokosflingor
Vispa smör, florsocker, lime, Philadelphia och några dropar röd karamellfärg till en len och fin glasyr
Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor (jag blandade kokosflingor och pärlströssel) och låt den sedan stå kallt en stund innan du skär upp den i rutor.