Asiatisk råbiff shiitakesvamp och gochujangmayo

Asiatisk råbiff shiitakesvamp och gochujangmayo
Asiatisk råbiff shiitakesvamp och gochujangmayo

Gillar ni råbiff? Jag älskart! Speciellt de varianterna med asiatiska smaker. Här får ni receptet på min variant jag gjorde häromdagen. Så himla god. En helt underbar Asiatisk råbiff med shiitakesvamp och gochujangmayo

4 portioner

500g lövbiff av innanlår

2 msk japansk soja

1 msk risvinäger

1msk sesamolja

2 tsk riven ingefära

1 msk rostade sesamfrön

salt och peppar

Hacka lövbiffen smått och blanda med övriga ingredienser, ställ kallt fram till servering.

150g shiitakesvamp

50 g smör

Stek svampen hårt i smöret, salta

4 st rispapper

2 dl rapsolja

Värm upp oljan i en stekpanna så den blir riktigt varm och fritera 4st rispapper, det går fort, bara några sekunder per rispapper, låt dem rinna av på hushållspapper

Gochujang mayo

1 ägg

1tsk gochujang

1msk pressad lime

1msk japansk soja

2 dl rapsolja

salt

Knäck ägget i en hög bunke, tillsätt alla övriga ingredienser utom olja och salt. Använd en stavmixer och häll försiktigt ner oljan samtidigt som du mixar tills du får en krämig mayo, smaksätt med salt.

ruccola

salladslök

picklad rödlök

inlagd ingefära

skivad röd chili

rostad lök

koriander

rostade sesamfrön

flingsalt

Nu är det dags att montera råbiffen!

Lägg ett friterat rispapper i botten på tallriken. Lägg ut ruccolan och sedan strör ni ut köttet ovanpå. Toppa med den stekta shiitakesvampen och fortsätt med den picklade rödlöken, inlagda ingefäran och rostade löken.

Klicka ut gochujang mayon med hjälp av en spritspåse.

Toppa sedan med salladslöken, chili, rostade sesamfrön och koriander.

Avsluta med att strö lite flingsalt över tallriken.

Magi på en tallrik!

Asiatisk råbiff med shiitakesvamp och gochujangmayo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny