
Gillar ni råbiff? Jag älskart! Speciellt de varianterna med asiatiska smaker. Här får ni receptet på min variant jag gjorde häromdagen. Så himla god. En helt underbar Asiatisk råbiff med shiitakesvamp och gochujangmayo
4 portioner
500g lövbiff av innanlår
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1msk sesamolja
2 tsk riven ingefära
1 msk rostade sesamfrön
salt och peppar
Hacka lövbiffen smått och blanda med övriga ingredienser, ställ kallt fram till servering.
150g shiitakesvamp
50 g smör
Stek svampen hårt i smöret, salta
4 st rispapper
2 dl rapsolja
Värm upp oljan i en stekpanna så den blir riktigt varm och fritera 4st rispapper, det går fort, bara några sekunder per rispapper, låt dem rinna av på hushållspapper
Gochujang mayo
1 ägg
1tsk gochujang
1msk pressad lime
1msk japansk soja
2 dl rapsolja
salt
Knäck ägget i en hög bunke, tillsätt alla övriga ingredienser utom olja och salt. Använd en stavmixer och häll försiktigt ner oljan samtidigt som du mixar tills du får en krämig mayo, smaksätt med salt.
ruccola
salladslök
picklad rödlök
inlagd ingefära
skivad röd chili
rostad lök
koriander
rostade sesamfrön
flingsalt
Nu är det dags att montera råbiffen!
Lägg ett friterat rispapper i botten på tallriken. Lägg ut ruccolan och sedan strör ni ut köttet ovanpå. Toppa med den stekta shiitakesvampen och fortsätt med den picklade rödlöken, inlagda ingefäran och rostade löken.
Klicka ut gochujang mayon med hjälp av en spritspåse.
Toppa sedan med salladslöken, chili, rostade sesamfrön och koriander.
Avsluta med att strö lite flingsalt över tallriken.
Magi på en tallrik!
