Kategorier

Panko och kokospanerad Chicken fingers med curry och mango chutney dipp

Super smarrigt och enkelt tips till fredagskäket kanske?

Panko och kokospanerad Chicken fingers

4 st kycklingfilér

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl panko

2 dl kokosflingor

1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

1,5 tsk salt

0,5 tsk svartpepppar

Rapsolja

Blanda vetemjöl och kryddor och blanda ihop panko med kokosflingorna, knäck och vispa ihop äggen.

Dela varje kyckling i fyra delar på längden.

Vänd kycklingen först i vetemjöl och kryddblandningen, sedan i ägg och sist i panko och kokos paneringen.

Häll så du får ca en cm rapsolja upp från botten i en stekpanna.

Stek kycklingen på båda sidor så den blir gyllenbrun och frasig. Låt rinna av på hushållspapper.

Curry och Mango chutney dipp

2 dl matyoghurt

1 dl creme fraiche

0,5 dl mango chutney

1 tsk curry

1 krm gurkmeja

o,5 tsk sambal oelek

salt, peppar

Blanda alla ingredienser i en skål och ställ kallt en stund.

2 Comments

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.