Pasta med myntapesto

Äter ni mycket vegetariskt hemma hos er? Hos oss blir det en hel del grön mat. Hela förra året ”tvingade” jag familjen, hahaha till att äta vegetariskt varje middag under veckorna och lyxade till det lite extra sedan under helgerna med nån finare köttbit eller magisk fiskrätt.

Mest för att få tonåringarna att äta lite nyttigare och bättre med tanke på att skollunchen ofta skippades och intogs på nån hamburgerkedja som MAX eller Mc Donalds. Det är ju tydligen så ”alla” gör nu för tiden.

Kände att då får jag väll fylla dem med betydligt nyttigare mat för kroppen hemma till kvällen istället. Har faktiskt inte varit nåt vidare gnäll alls utan de köpte och accepterade det rakt av. Visst kunde nån av dem dissekera hela maträtten ibland och man fick rabbla upp hela ingredienslistan innan första tuggan åkte in men de kom på rätt fort att det faktiskt inte var så tokigt. Maken älskar ju grönt så honom behövdes det inte heller nån övertalnings kampanj på.

Nu är jag inte lika noga längre med att det ska vara just vegetariskt i veckorna, vi kan ju lika gärna äta nån smarrig grön rätt en lördagkväll som en tisdag men vi har fått in en bra inställning i hela familjen till grönare mat och äter det betydligt oftare numera. Win Win för både våra kroppar och miljön.

Denna pastan käkar vi ikväll.

Pasta med Myntapesto

4 portioner

4 portioner valfri pasta (ikväll blev det spagetti)

4 dl gröna ärtor

1 dl mandel

1 dl olivolja

2 st vitlöksklyftor

2 dl myntablad

1 citron (rivet skal+saften)

salt

svartpeppar

Tina ärtorna

Lägg alla ingredienserna i en skål och kör med mixerstaven eller i en matberedare

Koka pasta och häll av vattnet

Blanda pastan med peston

Servera med parmesan och chiliflakes

Nu blir det mandelmanns på Tv:n ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny